Îmbunătătirea stării de sănatate prin Terapia Bowen

dsorin | Terapia Bowen | , , , , , , , ,

Orice tehnică, abordare prin care organismul uman poate fi ajutat  este utilă şi merită folosită.

Una dintre cele mai interesante şi intrigante tehnici de ameliorare a stării de sănătate este Tehnica Bowen.

Concepută în anii 50 de Thomas Ambose Bowen (1916-1982) în Geelong, Australia, fără să aibă o pregătire medicală prealabilă.  Aplicarea mişcărilor specifice duce la ameliorarea multor afecţiuni acute sau cronice acţionând holistic şi activând mecanismele de autovindecare ale organismului.

Dacă  am face o comparaţie cu funcţionarea unui computer am spune că e un proces de defragmentare a Sistemului Nervos Vegetativ, terapeutul fiind doar un facilitator care intervine discret asupra organismului.

 

Din acest motiv este denumită uneori şi “terapie manuală homeopată”.

Terapia Bowen se concentrează pe restabilirea echilibrului sistemului nervos vegetativ, care e responsabil de controlul a peste 80% din funcţiile automate ale corpului. În mod obişnuit, Sistemul Nervos Vegetativ este în stare de alertă, predominând componenta simpatică de adaptare. Pentru vindecare e necesar să se treacă în modulul de funcţionare parasimpatic, de relaxare de reparare.

Este uimitor să vezi cât de repede şi profund se relaxează un organism prin simpla rulare a unor structuri musculo-tendinoase, sau prin exercitarea unor mici presiuni pe meridianele de acupunctură.

Rezultatul imediat al tehnicii este o stare somnolentă profundă; de multe ori pacientul adoarme în timpul şedinţei  de tratament şi se constată o creştere a mişcărilor peristaltice. O şedinţă de tratament durează de obicei între 15 şi 45 de minute  şi contribuie la startarea proceselor de autovindecare.

Tehnica nu necesită manipularea corpului pacientului, ci mai degrabă transmiterea unor semnale clare, într-o anumită ordine, către computerul interior central, care va porni mecanismul de autovindecare.

Bineînţeles că această tehnică este o tehnică complementară care se aplică în cadrul unui program terapeutic complex.

În marea majoritate a ţărilor din Comonwealth, Tehnica Bowen este recunoscută şi inclusă în protocoalele de vindecare ale multor afecţiuni medicale şi chirurgicale.