BLOG

Silva Ultramind ESP, moștenirea lui Jose Silva

dsorin | Silva Ultramind | ,

O cameră de citit gândurile, extraterestră, focalizează pe un tată american de origine mexicană, din Laredo, Texas. Depistează o furtună de impulsuri electrice în mintea lui obișnuită cu depanarea radio.

Am copii cu aceeași mamă, care învață cu aceiași profesori, cresc în aceleași condiții, iar eu îi hrănesc și îi iubesc fără să fac diferențe. Cum se face că nu performează la fel la școală? Acesta a fost începutul unei frumoase și lungi conversații cu Computerul Universal.

Din 1944 până în 1953 a lucrat cu copiii lui. Apoi, până în 1963, a lucrat cu 39 de subiecți de cercetare. Rezultatele obținute au fost uimitoare, reușind cu toții să se relaxeze, să obțină rezultate mai bune la activitățile academice, dar mai ales să-și dezvolte abilitățile intuitive.

Pas cu pas a construit un curs de 48 de ore prin care învăța cursanții să se destindă în mod controlat, la voință. Apoi a construit algoritmi mentali prin care a accelerat reprogramarea personală înspre binele și folosul cursantului.

Cursul s-a dezvoltat și a crescut ca Prâslea cel Voinic și s-a răspândit peste 7 mări și 7 țări. Acum sunt peste 10 milioane de absolvenți în mai bine de 100 de țări.

Scopul declarat a fost să-i pună în contact cu Computerul Universal, cu care Jose Silva însuși era în contact. Un fel de bază de date universală, plină cu toate informațiile cunoscute sau încă necunoscute.

Rețeta prin care poți să înveți să meditezi și să te conectezi cu sfătuitorii divini, fără nicio conotație religioasă, a dus la un număr nesfârșit de dovezi și experiențe împărtășite.

Cornul abundenței mentale, creativității și stării de bine se revărsa în viața oricărui cursant care învațase algoritmii mentali, îi repeta și îi aplica ori de câte ori avea nevoie. Uimitor, toate aceste efecte apăreau fără prezența instructorului care predase cursul.

Dezideratul autonomiei și al rezultatelor reproductibile fusese atins.

Timp de peste 30 de ani Metoda Silva a fost predată celor care doreau să-și cunoască manualul de utilizare a propriului creier.

Dovezile despre beneficiile multiple pe care tehnicile învățate le aduceau practicanților erau nenumărate.

După cum însuși Silva spunea, ne naștem cu un computer ultra performant, dar nimeni nu ne oferă manualul de utilizare. De abia în zilele noastre computerele de IA reușesc să se apropie de puterea de procesare a creierului nostru.

“Niciun om nu a fost cu adevarat măreț fără inspirație divină” (Cicero, anul 50 îen)

“Există o divinitate care dă forma sfârșitului nostru,

Că soarta ni-i de Dumnezeu croită,

Oricât ne-am strădui s-o peticim.” (William Shakespeare, sec al XVII-lea)

Jose Silva ajunsese la 82 de ani, iar cei din jurul lui, familie și colaboratori, începuseră să-i sugereze din ce în ce mai des să upgradeze cursul.

Egregorul informațional, foarte activ dupa anii ’90 , impunea o concentrare a informațiilor și o actualizare a tehnicilor.

În ultimii 2 ani de viață a agregat toată informația și a formatat-o în ceva mai mult decât o metodă (Metoda Silva). A creat un sistem, Sistemul Silva Ultramind ESP.

A construit și experimentat o tehnică prin care utilizează frecvența delta, supranumită fereastra sufletului, fiind prima și ultima frecvență înregistrată de electroencefalograf în viața oricărui om.

A comprimat cele 48 de ore de curs în 20 de ore intense, oferind tehnici de antrenare a intuiției, de găsire a scopului în viață și de accelerare a dorințelor.

Sistemul Silva Ultramind ESP își găsește locul în inspirarea oricărei persoane, rezolvând situații legate de sănătate, relații sau afaceri. Precondițiile sunt simple și foarte ușor de urmat: frecvența alfa, pornirea motoarelor cu dorință, încredere și așteptare, algoritmii simpli, deja dovediți.

Reprogramarea mentală este mult mai ușor de făcut pe terenul fertil al unui creier relaxat și inundat de starea de bine.

În fiecare zi, din toate punctele de vedere, totul este din ce în ce mai bine. Această frază a fost inspirată de Emile Coue, farmacist și psiholog francez. Și cum ar adăuga și Jose Silva: Chiar așa și este!

Sistemul Silva Ultramind ESP îți dă manualul de trăire a vieții. Folosește-l.

 

 

 

 

abtipilde-cu-fete-triste-una-vesela

5 obiceiuri care te catalogheaza ca fiind „pesimist” si la care trebuie sa renunti

dsorin | PositiveMindset | , ,

Un pahar are o jumatate plina si o alta goala, dar rareori ne oprim la jumatatea plina. Pesimistul intotdeauna va sesiza jumatatea goala a paharului. Psihologii sustin ca acest obicei ne afecteaza atat sanatatea mintala, cat si cea fizica.

Cel mai mare dezavantaj in a fi pesimist este faptul ca s-ar putea sa nu-ti realizezi niciodata aspiratiile sau visurile din teama de necunoscut, si nu cred ca-ti doresti asta.

Renunta la a mai fi pesimist identificand mai intai care sunt semnalmentele, iar cu timpul, schimba-ti atinudinea catre o perspectiva mai „sanatoasa” si constructiva. Esti sceptic? Iti las mai jos o lista cu cinci obiceiuri din care reiese ca esti un om pesimist si pe care te ajut sa le identifici pentru a sti ce sa inalturi din viata ta.

 1. Traiesti in frica

Frica de a gresi, teama de respingere sau ca nu esti suficient de bun – frica te urmareste toata viata. Si daca o lasi, te impiedica sa-ti atingi adevaratul potential. Tony Robbins spune ca  pentru a nu mai trai in frica, trebuie sa intelegi psihologia de baza astfel incat sa poti lucra impotriva temerilor tale. Frica este o emotie normala care semnaleaza o potentiala amenintare la adresa sigurantei tale fizice sau emotionale. Este un raspuns natural care i-a ajutat pe stramosi sa supravietuiasca, dar in lumea moderna acest lucru poate deveni cronic sau hipersensibil. Potrivit cercetarilor efectuate de Harvard, putin peste 19% din populatia totala a suferit o tulburare de anxietate în ultimele 12 luni. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de natura psihologica din S.U.A.

A trai cu un sentiment de vinovatie nu a ajutat niciodata pe nimeni sa-si rezolve problemele. Este timpul sa pui stapanire pe emoțiile tale si sa-ti transformi viata.

2. Iti este teama ca vei fi judecat de ceilalti

Critica poate fi greu de suportat. Si nu este o surpriza faptul ca teama de a fi judecat la locul de munca este intalnita foarte des. Nu esti singurul. Jay Rai, un psiholog specializat in neurostiinta si sanatate mintala spune ca este important sa intelegem ca feedback-ul si critica sunt doua lucruri diferite. Chiar daca ambele implica o evaluare a situatiei, diferenta o face faptul ca feedback-ul se bazeaza pe evaluarea si corectarea informatiilor, in timp ce critica evalueaza, judeca si cauta vina.

De fapt, cercetari psihologice arata ca poate dura pana la cinci evenimente pozitive pentru ca creierul tau sa compenseze efectele psihologice ale unui singur eveniment negativ.

Aminteste-ti ca adevaratul succes nu vine fara efort, determinare, munca multa si vointa. Fii hotarat in ceea ce priveste ce vrei sa realizezi si nu renunta, indiferent de cat de greu pare sau cat de multe persoane te-ar putea judeca.

In cele din urma, succesul este cea mai usoara si satisfacatoare modalitate de a-i reduce pe ceilalti la tacere.

3. Nu reusesti sa treci mai departe – nu ierti si nu uiti

Iertarea si uitarea pot fi dificile, dar a intelege ceea ce inseamna cu adevarat este primul pas pentru a ierta si a merge mai departe. Cand simti ca cineva te-a tradat si a facut ceva care poate parea de neiertat, ti se pare foarte greu sa ierti si sa uiti, dar ghici ce? Potrivit expertilor cu care am vorbit, acest lucru este posibil.

In cele mai multe situatii, poate fi mai usor sa ierti decat sa uiti, desi niciuna nu este cu adevarat simpla. „A ierta si a uita inseamna ca ai facut in sfarsit pace cu ce ti s-a intamplat si ti-ai permis sa mergi mai departe”, a declarat Susan Winter, autor si expert in relatii si comunicare. „A ierta cu adevarat inseamna ca intelegi conditia umana si poti accepta ca toti oamenii poseda atat calitati pozitive, cat si negative.” Terapeutul Nina Rubin repeta explicatia lui Winter despre ceea ce inseamna iertarea si uitarea. „Acest lucru inseamna sa accepti ceea ce s-a intamplat, sa mergi inainte si sa nu ai resentimente”, spune Rubin.

Gandeste-te la aspectele pozitive care apar odata ce treci mai departe.

4. Incerci cu orice pret sa indeplinesti asteptarile celorlalti

Simti ca nu iubesti felul in care traiesti? Ca, undeva acolo, lipseste ceva?

Simti asta pentru ca traiesti de fapt viata altcuiva. Ai permis altor oameni sa te influenteze sau sa iti determine alegerile si incerci sa te ridici la nivelul asteptarilor lor.

Presiunea sociala este inselatoare – ii devii prada fara sa o observi. Inainte sa-ti dai seama ca ai pierdut controlul vietii tale, ajungi sa invidiezi modul de viata al altor oameni.

Pentru a recastiga pasiunea pentru viata pe care ti-o doresti, trebuie sa iti recapeti autenticitatea alegerilor. Este viata ta, traieste-o cum vrei tu.

Multa lume traieste cu asteptarile pe care le-au stabilit altii. Poate ca parintii tai au vrut sa devii medic. Profesorul tau din clasa a doua nu credea ca vei ajunge „cineva” in viata. Este greu sa nu tii cont de asteptarile celorlalti cand esti mic. Dar ca adult, a venit timpul sa reevaluezi aceste asteptari. Nu trai ca sa indepinesti obiectivele altcuiva.

Pune-ti nevoile mai presus de dorinta celorlalti. Interesele tale trebuie sa fie pe primul loc pentru a le putea indeplini in totalitate. Nu te mai intreba ce asteptari au ceilalti de la tine.

Gustavo Razzetti, CEO-ul Fearless Culture spune ca a invata sa accepti realitatea este un lucru greu, dar este un pas semnificativ catre liniste si echilibru. A nu mai tine cont de asteptari inseamna sa a renunta la presiunea inutila. Tot el sustine ca doar relaxati si calmi putem da tot ce-i mai bun si mai pozitiv din noi.

5. Traiesti in trecut si il lasi sa iti conduca viitorul

Din cauza nesigurantelor, respingerilor si esecurilor din trecut te astepti sa gresesti. Si inconstient, faptul ca te indoiesti de tine iti poate compromite cu usurinta viitorul. Dispretuindu-te si subapreciindu-te realizezi mult mai putine lucruri decat esti capabil de fapt. Dupa cum spune si Leon F. Seltzer, Ph.D. in Psychology Today, programarea mentala aversiva te impiedica sa evoluezi si sa devii persoana care-ti doresti sa fii.

Din cauza experientelor tumultoase sau negative esti impovarat de ganduri pesimiste precum:

Sunt o dezamagire

Nu pot fi ca altii sau sunt inferior

Nu sunt suficient de inteligent            

Nu pot sa reusesc (sau nu merit)

Nu am incredere in mine (sau in altcineva)

Nu pot sa iau decizii

Nu poti schimba ce a fost. In schimb le poti privi ca pe niste lectii. Invata din greselile pe care le-ai facut ca sa iti poti modela viitorul.  Nu mai lasa trecutul sa-ti saboteze viitorul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Beneficii ale meditației în rândul studenților

dsorin | PositiveMindset | , ,

Meditația este o practică spirituală care ajută persoana să atingă starea de pace. Nu este folosită doar de cei care caută liniște spirituală, ci de toți ceilalți pentru beneficiile sale. Simplul exercițiu al minții cu ajutorul meditației duce la un sentiment îmbunătățit de calm și atenție. La tineri,  empatia și răbdarea devin mai rare, mai ales în perioadele aglomerate, precum sesiuni de examene și evaluări.

Studenții care meditează sunt capabili să facă față stresului mai bine și să experimenteze emoții mai pozitive. Alte studii au descoperit că inteligența și creativitatea elevilor s-au îmbunătățit după ce au meditat timp de 15 minute de două ori pe zi. Află mai jos cele mai importante beneficii pe care meditația le aduce unui student.

meditatie pentru studenti

Scăderea considerabilă a stresului

Un nivel rezonabil de stres este sănătos – ne îndeamnă la acțiune și ne ajută în atingerea obiectivelor propuse. Prea mult stres, pe de altă parte, este extrem de nociv. Majoritatea studenților trebuie să facă față unor diverse situații stresante precum: sarcini, teste, examene de admitere, activități co-curriculare și presiuni sociale. Acestea fac parte din experiența oricărei forma de învățământ, începând cu cel primar și până la cel superior.

Meditația oferă liniște sufletească, îmbunătățește concentrarea și ajută la confruntarea cu stresul în timpul perioadelor solicitante pe care elevii le întâmpină de cele mai multe ori. Cu ajutorul meditației, aceștia au puterea de a aborda orice problemă neașteptată. Sunt capabili să facă față situației stresante având o atitudine calmă și pașnică.

 

Creșterea nivelul IQ

Un experiment aleatoriu a fost efectuat în rândul studenților pentru a-și testa nivelul IQ. S-a constatat că meditația transcendentală are un efect pozitiv în creșterea nivelului IQ al elevilor. O schimbare a fost observată în rândul acelora care practică meditația constant. Împreună cu inteligența și creativitatea, problema anxietății a dispărut. Pe lângă această îmbunătățire a  vigilenței, a fost observată și o mai bună concentrare. Practic, prin meditație regulată, se observă și o gândire mai creativă a elevului, înțelegere mai bună, dar și alte comportamente cognitive dezvoltate.

 

Răbdare și personalitate mai calmă

Cea mai importantă calitate a unui student/elev care este necesară pe termen lung pentru a realiza lucruri și obiective mari este răbdarea. Pe măsură ce creștem, răbdarea este un instrument de multe ori definitoriu și esențial în dezvoltarea personalității. Prin urmare, este recomandat ca meditația să fie practicată încă de la o vârstă fragedă, astfel încât să vă bucurați de beneficiile sale în viitor.

 

Încredere de sine și stare psihică mai bună

Sănătatea fizică și mentală, împreună cu practicile conștiente, precum „meditația”, conduc la o mai mare apreciere de sine dar și la un somn mai bun.

O schimbare pozitivă a fost observată la elevii care meditează. Vor fi mai veseli, mai încrezători și mai plini de viață. Dezvoltă abilitatea de a face față stresului și de a-și menține calmul în situații de presiune.

 

Somn mai bun

Este bine de știut că mai ales în perioadele aglomerate, elevii întâlnesc dificultăți în ceea ce privește somnul, fie nu dorm suficient, fie adorm foarte greu.

O minte relaxată ajută la o învățare adecvată și un somn bun va reîmprospăta mintea, făcându-l gata să primească informații fără oboseală. Cercetările au arătat că meditația regulată poate fi un remediu mai eficient pentru insomnie decât medicația.

Meditând doar câteva minute pe zi poate schimba viața unui student considerabil. Este un mod simplu, dovedit, de a vă relaxa simțurile și de a vă bucura de confort. Practica regulată vă poate ascuți mintea, vă poate clarifica îndoielile și vă poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

Cum ne putem transforma viața – Legea rezonanței

dsorin | PositiveMindset | , , ,

Cu toții avem vise și dorințe pe care dorim să le îndeplinim. Dar oare știm cu adevărat cum putem să facem acest lucru?

În primul rând trebuie să fim conștienți că totul stă în mâinile noastre și mai ales în gânduri.

Pentru a înțelege Legea Universală a Rezonanței, trebuie să știm mai întâi că totul în univers se bazează pe vibrații. Aceste vibrații creează o frecvență de vibrație care este emisă la viteze diferite. Puterea frecvenței de vibrație depinde de structura moleculară și de elementele care alcătuiesc un obiect sau o persoană.

 

Dar ce influențează frecvența  de vibrație?

Gândurile, credințele, emoțiile și acțiunile. Frecvențele proiectate alcătuiesc rezonanța acelei vibrații.

Legea rezonanței, este baza modului de utilizare a Legii Atracției. Aceasta afirmă că ceea ce oferi, primești, pentru că este ceea ce rezonează cu tine. Cum ne permitem să ne simțim și cum vorbim cu noi înșine va deveni realitatea noastră.

Atunci când 2 obiecte sau oameni se întâlnesc, ambele vor emite rezonanța proprie. Corpul cu rezonanța cea mai puternică va aduce corpul cu rezonanța mai slabă la același nivel cu el.

Legea rezonanței, la fel ca toate celelalte legi universale, odată înțeleasă, îți va oferi o capacitate îmbunătățită de a începe să conștientizezi, în mod intenționat și în mod constant atragerea și experimentarea rezultatelor dorite pe care vrei să le experimentezi.

Odată ce această conștientizare a Legii rezonanței este atinsă, aceasta îți va permite să înțelegi în mod clar importanța și necesitatea de a direcționa conștient tipul și calitatea energiei pe care o proiectezi prin gândurile tale. Gândurile îți permit să atragi și să experimentezi rezultatele dorite, pe care până acum le atrăgeai în mod inconștient. Mulți oameni consideră că aceste lucruri se întâmplă de la sine, fără să fie conștienți de puterea lor de a controla lucrurile.

Legea Rezonanței îți permite să te eliberezi de o mentalitate negativă și limitările pe care o mare parte din oameni le au și să începi să trăiești o viață bună și calitativă pe care mulți o ratează fără să-și dea seama.

Legea Rezonanței, care este strâns legată și funcționează în armonie cu Legea Atracției, formează Legea Universală care determină ceea ce vei atrage în viața ta, bazat pe energia pe care o proiectezi.

Emoțiile ca frica, apatia, nervozitatea, furia și anxietatea emit o rezonanță diferită față de emoțiile de iubire, bucurie, recunoștință, calmitate etc. Gândurile, emoțiile și credințele individuale determină intensitatea vibrațiilor emise, care la rândul său determină ceea ce vei atrage și experiența în viața ta.

Cunoașterea conceptului este primul pas și odată înțeles, următorul pas este începerea procesului de control conștient al rezonanței pe care o proiectezi.

 

Cum anume faci asta?

Primul pas în acest proces este să devii conștient de gândurile tale. Prin practică vei începe sî fii stăpân pe tine, îți permite să filtrezi ceea ce gândești. Ca urmare a acestei alegeri, vei experimenta doar emoțiile care sunt în concordanță cu ceea ce alegi să atragi. Deși implică la început muncă mentală și autodisciplina, recompensele pe termen lung depășesc cu mult efortul depus pe termen scurt.

Deși mulți cred că emoțiile lor sunt incontrolabile, acest lucru nu este adevărat. Implică  disciplină și capacitatea de a învăța să conștientizezi procesele de gândire care reglează sistem de răspuns emoțional. Controlarea în mod conștient a emoțiilor poate fi realizată cu ușurință odată ce înțelegi modul în care poți face asta.

Una dintre cele mai puternice, practice și eficiente metode pentru a avea control conștient asupra gândurilor și emoțiilor tale este meditația.

Pierre Franckh a realizat un documentar despre Legea Rezonanței în care a intervievat mai mulți oameni de știință, pe parcursul unui an. Dacă vrei să afli care este legătura dintre lumea spirituală și cea științifică, cum funcționează și cum ne poate schimba viața această lege, te invit să urmărești următorul video:

Tehnici de relaxare pentru ameliorarea stresului

dsorin | PositiveMindset | , , ,

Pentru a combate stresul, corpul trebuie să învețe să răspundă cu o stare de relaxare. Tehnici precum respirația, vizualizarea, meditația și yoga pot ajuta.

Pentru multe persoane relaxarea înseamnă întinderea pe canapea și urmărirea unor emisiuni la televizor, după o zi stresantă. Dar acest lucru nu ajută prea mult la reducerea efectelor dăunătoare ale stresului. Este mai important să activați răspunsul de relaxare naturală a corpului, o stare de liniște și odihnă profundă, care micșorează nivelul de stres, încetinește respirația și ritmul cardiac, scade tensiunea arterială și conduce corpul și mintea într-o stare de echilibru. Puteți face acest lucru practicând tehnici de relaxare, cum ar fi respirația, meditația sau yoga.

Este important să știm că nu există o singură tehnică de relaxare care funcționează pentru toată lumea. Suntem cu toții diferiți. Tehnica potrivită este cea care rezonează cu tine, se potrivește stilului tău de viață, și care poate provoca răspunsul de relaxare.

O dată ce descoperi ce tehnică ți se potrivește, practica regulată a acesteia poate ajuta la reducerea stresului și anxietății de zi cu zi, la îmbunătățirea somnului, la creșterea energiei și a stării de spirit și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

 

Tehnica 1. Respirația profundă

Este o tehnică de relaxare simplă, dar puternică, cu accent pe respirații profunde. Este ușoară de învățat, poate fi practicată aproape oriunde, și oferă o modalitate rapidă de a ține nivelul de stres sub control. Respirația profundă este elementul principal al multor alte practici de relaxare și poate fi combinată cu alte elemente de relaxare, cum ar fi aromoterapie și muzică.

Cum practici această tehnică:

 • Stai confortabil cu spatele drept. Pune o mână pe piept și cealaltă pe stomac.
 • Inspiră pe nas. Mâna de pe stomac ar trebui să se ridice. Mâna de pe piept ar trebui să se miște foarte puțin.
 • Expiră pe gură, împingând cât mai mult aer posibil afară, în timp ce contractezi mușchii abdominali. Mâna de pe stomac ar trebui să se miște în timp ce expiri, dar cealaltă mână ar trebui să se miște foarte puțin.
 • Continuă să inspiri pe nas și să exipiri pe gură. Încercă să inspiri suficient, astfel încât abdomenul să se ridice și să coboare. Numără încet pe măsură ce expiri.

 

Tehnica 2. Relaxarea musculară progresivă

Este un proces în două etape în care tensionezi sistematic și relaxezi diferite grupe musculare din organism. Această tehnică te poate ajuta să reacționezi la primele semne ale tensiunii musculare care însoțește stresul. Și, pe măsură ce corpul se relaxează, se relaxează și mintea ta.

Aceasta poate fi combinată cu respirația profundă pentru ameliorarea stresului.

Cum practici această tehnică:

 • Consultă-te mai întâi cu medicul dacă ai antecedente de spasme musculare, probleme de spate sau alte leziuni grave care pot fi agravate de mușchii care se încordează.
 • Începi de la partea inferioară (picioare) și până la partea superioară (față), încercând să tensionezi doar mușchii doriți.
 • Așează-te confortabil.
 • Alocă câteva minute pentru a inspira și expira lent, profund.
 • Când te simti pregătit, mută atenția la piciorul drept. Să te concentrezi asupra felului în care simți.
 • Tensionează încet mușchii de la piciorul drept, strângând cât de mult poți. Ține așa pentru 10 secunde.
 • Relaxează-ți piciorul. Concentrează-te asupra tensiunii care curge și asupra modului în care piciorul tău se simte în mișcare lentă și liberă.
 • Rămâi în această stare de relaxare pentru o clipă, respirând adânc și încet.
 • Mută acum atenția pe piciorul stâng. Urmează aceiași pași.
 • Apoi aplică acești pași la toate grupele musculare.

 

Tehnica 3. Meditația prin scanarea corpului

Aceasta este o tehnică de meditație în care te concentrezi asupra diferitelor părți ale corpului. La fel ca la tehnica anterioară, începi de la partea inferioară către partea superioară, dar în loc să încordezi și să relaxezi mușchii, trebuie doar să te concentrezi asupra modului în care se simte fiecare parte a corpului, fără a eticheta senzațiile ca bune sau rele.

Cum practici această tehnică:

 • Așează-te pe spate, picioarele le ții drepte, brațele relaxate pe lângă corp, ochii deschiși sau închiși. Concentrează-te asupra respirației timp de aproximativ 2 minute până când începi să te simți relaxat.
 • Îndreaptă-ți atenția la degetele de la piciorul drept. Observă orice senzații care apar dar focusează-te în același timp și pe respirație. Imaginează-ți fiecare respirație profundă cum curge prin degetele de la picioare. Rămâi concentrat pe această zonă timp de 3 până la 5 secunde (sau mai mult).
 • Mută atenția apoi pe talpa piciorului drept. Observă orice senzație pe care o simți în acea parte a corpului și imaginează-ți fiecare respirație care curge prin talpa piciorului. După 1-2 minute, mută atenția pe glezna dreaptă și repetă. Apoi la gambă, genunchi, coapsă, șold și repetă pentru piciorul stâng.
 • De aici, mergi spre partea de jos a spatelui și apoi a abdomenului, partea de sus a spatelui și pieptului și umerii. Acordă o atenție deosebită oricărei zone a corpului care îți provoacă durere sau disconfort.
 • După finalizarea scanării corpului, relaxează-te puțin, observând cum se simte corpul tău. Apoi deschide încet ochii.

 

Tehnica 4. Vizualizarea

Este o variație a meditației tradiționale care implică imaginarea unei scene în care te simți liniștit, liber să renunți la orice tensiune. Alege orice scenă care este calmantă pentru tine, indiferent dacă este o plajă, un loc preferat din copilărie, sau o pădure. Poți exersa vizualizarea de unul singur sau cu ajutorul unei aplicație sau unui audio pentru a te ghida.

De asemenea, poți alege să faci vizualizarea în liniște sau să utilizezi muzică ce te ajută să te relaxezi: sunetul valurilor, sunetul păsărilor sau al ploii.

Cum practici această tehnică:

 • Închide ochii și imaginează-ți locul ales. Tot ceea ce vezi, auzi, miroși, guști. Doar să te uiți ca și cum ai face o fotografie nu este suficient. Vizualizarea funcționează cel mai bine dacă integrezi cât mai multe detalii senzoriale.
 • Bucură-te de modul în care grijile dispar, în timp ce explorezi acest spațiu.
 • Când ești pregătit, deschide încet ochii și întoarce-te în present. Nu îți face griji dacă te trezești cu o senzație că nu știi unde te afli, este normal în timpul unei sesiuni de vizualizare. La fel, ca reacții normale mai poți avea: senzația de presiune la nivelul membrelor, spasme musculare sau căscat.

Ce ai văzut prima dată când ai privit imaginea?

dsorin | PositiveMindset | ,

Suntem diferiți și avem personalități diferite care implică un mod unic de a privi lucrurile. Și această perspectivă este cea care definește viziunea noastră asupra vieții. Fiecare persoană vede și analizează lucrurile în funcție de personalitatea și caracteristicile lor.

Acest test de imagine se bazează pe primul lucru pe care îl vede fiecare persoană la prima vedere, depinde de personalitatea ta și poate spune multe despre tine.

Doar concentrează-te pe ceea ce vezi prima dată și citește mai departe semnificația.

Dacă vezi un copac

Copacul este cel mai vizibil. Destul de puțini oameni observă prima data copacul. Cei care văd copacul sunt oameni care se bazează pe logică în tot ceea ce fac. Ei vor căuta sensul în lucrurile din jurul lor și întotdeauna au încredere în mintea lor. Nu sunt genul de oameni care se lasă conduși de sentimente. Este o calitate foarte bună la locul de muncă, deoarece te ajută să iei decizii raționale și bine informate. Dar, dacă privim din celălalt unghi, se poate spune că ai format o barieră pentru emoții și nu te mai poți exprima liber. Acest lucru te va face să urmărești doar acele lucruri care sunt foarte clar posibil să se întâmple, dar niciodată cele care pot fi realizate cu îndrăzneală și muncă grea. Ești prea timid să îți asumi riscuri. Spontaneitatea nu este punctul tău forte.

Dacă vezi o gorilă

Oamenii care văd o gorila s-ar putea să nu aibă încredere în ei. Sunt foarte critici cu ei și stabilesc standarde foarte înalte, care, sincer, sunt greu de atins. Ei nu cedează atunci când există mici obstacole. Acest lucru duce, de asemenea, la suprasolicitare, chiar dacă corpul și mintea lor ar avea nevoie de o pauză. Sunt foarte curioși și au o dorință constantă de a învăța. Asta îi diferențiază de mulțime, ei pot înțelege lucruri pe care alții nu reușesc. Sunt capabili să învețe lucruri despre care alții nici nu au habar că există, sunt foarte pricepuți pe orice subiect se concentrează. Consideră că învățarea este un proces care nu se oprește niciodată și este plăcut să știi lucruri din diferite domenii.

Dacă vezi un leu

Leul este de obicei observant de cei care au un spirit libertin, sunt impulsivi, nu pierd timpul pe analizarea lucrurilor în profunzime ci se lasă conduși de instinct. Dacă privim în trecutul omenirii, instinctele au făcut posibilă supraviețuirea atunci când am fost doar vânători. Pentru că trăiesc dincolo de reguli și limite, au tendința de a avea o viață plină de noi aventuri. Uneori rănesc oamenii din jurul lor, chiar dacă nu au această intenție. Ei nu sunt răi, dar uită că distracția lor ar putea fi în defavoarea sentimentelor celorlalți. Au țeluri mărețe și ambiție, dar pentru a le atinge învață să își concentreze energia și să o canalizeze într-un mod productiv. Când se implică în ceva, nu renunță niciodată la jumătatea drumului. Ei nu cedează niciodată în fața unei provocări, chiar dacă asta vine cu costul unei pierderi personale. Ei trebuie să conștientizeze că este necesar să învețe de la alții, iar asta îi va ajuta să realizeze ceea ce își doresc cu mai puține riscuri.

Dacă vezi pești

Peștele nu este cel mai vizibil lucru din imagine și la fel sunt oamenii care l-au observat. Ei nu ies în evidență, dar au un impact remarcabil. Unul dintre motive este că realizează o conexiune bună cu toată lumea cu care interacționează. Ei sunt buni cu toată lumea, iubesc viața și își doresc ca și ceilalți să facă la fel. Cu toate acestea, nu toată lumea este așa, și oamenii care cred într-o astfel de iubire altruistă sunt într-adevăr rari. Și totuși acești oameni nu renunță niciodată deoarece cred cu adevărat că ceea ce oferi, se întoarce. Ei își trag energia din natură și își trăiesc viața la maxim, apreciind fiecare moment în care ajung să experimenteze această magie.

Obiective 2021

Stabilirea obiectivelor pentru un an incert

dsorin | PositiveMindset | , , ,

Anul trecut a fost…dificil din punct de vedere mental, fizic, emoțional.

Dar noul an se simte diferit. În luna ianuarie a anului trecut, nu ne-am fi putut imagina ce urma să se întâmple pe parcursul anului 2020. Și, din păcate, o mare parte din el nu a fost bun. Tu, ca aproape fiecare persoană din lume, probabil ai văzut multe visuri și planuri cum s-au năruit sau ai fost nevoit să le modifici.

De-a lungul anului 2020, am văzut tot mai mulți oameni lipsiți de speranță cu privire la prezentul și viitorul lor. În mod inevitabil, acest lucru duce la lipsa dorinței de a stabili obiective.

2021 este încă incert. În unele părți ale lumii, viața pare să se fi reîntors la normal, cu afaceri redeschise și oamenii care trăiesc ca la începutul anului 2020. Dar în alte părți, există restricții severe care fac aproape imposibilă orice reîntoarece la normalitate.

De obicei, începutul unui nou an aduce un entuziasm natural pentru stabilirea obiectivelor.

Probabil, anul acesta ți se pare destul de complicat să îți setezi obiectivele, neștiind ce ne rezervă viitorul.

Cred că va fi un alt an orientat spre interior, spre sine. Și care va fi probabil umplut cu suișuri și coborâșuri și momente stresante.

Stabilirea obiectivelor

Obiectivele ne ajută să ne trasăm viitorul. Când știm ce vrem să realizăm, este mai ușor să facem un plan de acțiune pentru atingerea obiectivelor noastre. Stabilirea obiectivelor este de fapt mai esențială în acest moment, pentru a vă menține productivitatea, dar și sănătatea mintală.

Obiectivele oferă un nivel mai mare de concentrare, astfel încât să nu pierdeți zilele fără scop sau motivație și pentru a fi eficient la locul de muncă și atent la modul în care îți petreci timpul liber. Obiectivele oferă un sentiment de împlinire, care îți poate da un boost de dopamină, o substanță chimică a creierului care te face sa te simți fericit. Și obiectivele pot fi o distragere a atenției de la analizarea lucrurilor care se întâmplă în lume asupra cărora nu avem niciun control.

Iată câteva obiective pe care ni le putem stabili, în timp ce continuăm să ne confruntăm cu incertitudinea.

Învață lucruri noi

Indiferent de vârstă, nu ar trebui să te oprești niciodată din a învăța o nouă abilitate. Nu trebuie să fie ceva complicat; ar putea fi doar ceva ce ți se pare interesant. Există atât de multe resurse online pentru a te ajuta să îți dezvolți o nouă aptitudine și să înveți lucruri noi, care te pot ajuta pe viitor. Poate vrei să încerci să înveți fotografia,  să pictezi sau să cânți la un nou instrument.

 

Transformă-ți casa într-un sanctuar

Așa cum ne-a obișnuit anul ce a trecut, petrecem foarte mult timp acasă, forțați de împrejurări. Și chiar și atunci când vom putea reveni la normal, casele noastre ar trebui să fie în continuare locul nostru de relaxare și siguranță.

Începe prin a te concentra pe o cameră din casă și fă din ea un loc minunat, în care te simți confortabil și relaxat. Decoreaz-o așa cum îți dorești, cu ce culori și elemente îți plac.

 

Gestionarea eficientă a timpului

Managementul timpului este un obiectiv deosebit, mai ales dacă în ultimele luni ai lucrat de acasă. Încearcă să eviți distragerile care pot apărea în timpul activităților. Setează intervale de timp în care să te concentra doar pe activitățile programate, să nu te lași distras de platformele de social media, de televizor sau de copii. Fiind mai atent cu timpul, munca ta va fi mult mai eficientă și calitativă.

 

Stabilește un echilibru între locul de muncă și timpul liber 

Munca nu ar trebui să preia total viața ta. Este important să îți faci timp pentru cei dragi, pentru pasiunile tale și mai ales pentru a te relaxa. Acestea sunt părți importante ale fericirii personale. Încearcă să eviți să lucrezi până târziu, ci încearcă să fii eficient în programul de lucru. Timpul pentru noi este atât de important, iar majoritatea dintre noi nu suntem conștienți de acest aspect. Găsește activități prin care să te relaxezi, te va ajuta să te simți mai bine și mai fericit. Poți face sport, poți merge la plimbări, sau să faci orice fel de activitate fizică care îți place. Cu cât te simți mai bine fizic, cu atât te poți simți mai bine mental și emoțional.

 

Stabilește-ți un program de somn 

Cu siguranță ți s-a întâmplat de multe ori ca din cauza unor anumite activități să nu reușești să adormi la o oră rezonabilă, să nu dormi cel puțin 7 ore pe noapte și implicit să te trezești obosit și lipsit de puteri.

O idee foarte bună pentru a reuși să respecți acest program de somn, este să îți activezi o alarmă la ora la care îți propui să te bagi la somn. Poți eventual să o pui cu o oră mai înainte, pentru a avea timp să mai faci diferite activități, cum ar fi igiena personală, programarea aparatului de cafea pentru dimineață și citirea unei cărți.

 

Meditează în fiecare zi

Sunt mulți oameni care au fost sceptici o mare perioadă de timp, dar care acum recomandă altora meditația, pentru că i-a ajutat în multe aspecte ale vieții. Meditația ajută la detensionare, la eliminarea anxietății, îmbunătățirea nivelului de concentrare și o sănătatementală mai bună. Dacă vrei să afli mai multe detalii legate de cum poate ajuta meditația pe cei care suferă de anxietate, descoperă aici

Stabilire obiective 2021

Stabilirea obiectivelor corecte reprezintă jumătate din luptă câștigată! Mai ai timp să îți stabilești obiectivele și să faci din 2021 un an uimitor.

Odată ce ai stabilit ceea ce îți dorești, stabilește un plan fii consecvent în executarea lui. Asta te va ajuta să obții ceea ce vrei în viață.

Anxietatea și tratarea ei cu ajutorul meditației

dsorin | PositiveMindset | , ,

Anxietatea este modul corpului nostru de a spune: “Experimentez prea mult stres”. Acest lucru se întâmplă cu majoritatea oamenilor. Dar, atunci când acest sentiment devine constant și nu se ameliorează, este momentul să căutăm ajutor.

 

Calmează anxietatea în 3 pași:

 • Focusează-ți atenția pe prezent. Încearcă să îți focusezi atenția asupra experiențelor actuale, fără a mai analiza foarte mult fiecare aspect.
 • Focusează-te pe respirație.
 • Focusează-ți atenția asupra corpului. Mișcă-te pentru a deveni conștient de senzațiile din corp.

 

Cum poate ajuta meditația în ameliorarea anxietății:

 • Te ajută să înveți să treci prin sentimente dificile fără să le analizezi. Atunci când îți permiți să simți și să recunoști îngrijorările, iritațiile, amintirile dureroase și alte gânduri și emoții dificile, acest lucru te ajută adesea să le alungați din gând.
 • Îți permite să explorezi în siguranță cauzele care stau la baza stresului și îngrijorării.
 • Te ajută să te obișnuiești cu grijile, fără ca acestea să te consume.

Meditația este modalitatea prin care poți fi pe deplin prezent, conștient de locul în care te afli și de ceea ce faci, și nu compleșit de ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Când devii conștient de momentul actual, vei avea acces la resurse pe care nu știai că le ai. O conștientizare a ceea ce ai nevoie și nu ai nevoie în viața ta. S-ar putea să nu poți schimba situația prin meditație, dar poți schimba răspunsul la situația ta.

 

Conștientizarea gândurilor

Meditația nu înseamnă schimbarea sau repararea gândurilor dificile, ci transformarea acestora într-o stare de conștientizare. Conștientizarea reduce avalanșa de gânduri persistente și periculoase.

 • Trebuie să permiți emoțiilor negative să existe în viața ta — pentru moment — dar asta nu înseamnă că ai ales să nu acționezi. Conceptul de acceptare este menit să descrie posibilitatea de a dezvolta o relație diferită cu experiența, să o accepți înainte de a alege modul în care vei răspunde la ea. Important este că acceptarea nu este aceeași cu pasivitatea sau neajutorarea.
 • Negarea faptului că există o gândire negativă este mai riscantă pentru sănătatea ta mentală.
 • Acceptarea te ajută să lucrezi cu fiecare experiență neplăcută.

Conștientizarea senzațiilor care însoțesc experiențele dificile îți oferă posibilitatea de a învăța să gestionezi în mod diferit astfel de experiențe în fiecare moment. În timp, această tehnică poate permite oamenilor să realizeze, prin propria lor practică experimentală, că pot permite existența experiențelor neplăcute și să fie în continuare în regulă.

Meditația în timpul Pandemiei COVID-19

dsorin | PositiveMindset | , , , ,

Trăim într-o perioadă stresantă. Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră mintală. Distanțarea socială și schimbarea stilului de viață la 180 grade au avut un impact negativ asupra majorității oamenilor, declanșând anxietatea (un răspuns emotional la o amenințare viitoare anticipată).

Primul pas pentru a o depăși este să o conștientizăm, nu să o ignorăm și să o lăsăm să se acumuleze. Conștientizarea ei vă oferă controlul asupra ei.

Încercați să vă notați îngrijorările, să descoperiți care este cauza anxietății. Acest lucru va facilita rezolvarea problemelor, eliminarea obstacolelor și va fi mai ușor să acceptați lucrurile pe care nu le puteți anticipa sau schimba. Apoi este timpul să creați un plan de atac.

 

Deconectarea de la mass-media

Citirea și vizualizarea știrilor pe subiectul COVID au o influență majoră asupra nivelului de panică, așa că indicat ar fi să vă documentați o singură data pe zi despre acest subiect și din surse sigure și de încredere.

Dacă vă simțiți mai neliniștit în aceste zile din cauza pandemiei Covid-19, nu sunteți singurul. Această pandemie ne alimentează cu mai mult stres și incertitudine decât de obicei. De asemenea, mulți dintre noi întreabă: Cum putem să stăm calmi, să nu intrăm în panică totală?

Meditatia este una dintre metodele care vă poate ajuta să vă liniștiți și există mai multe tehnici.  Vă ajută să fiți ancorați în prezent și să priviți atent și fără a judeca experiențele prin care treceți în aceste momente. Cea mai cunoscută tehnică este cea în care vă așezați pe scaun, închideți ochii și vă concentrați pe respirație, dar puteți practica meditația și în timp ce vă uitați la știri sau faceți cumpărături.

 

Dar cum ne poate ajuta meditația să găsim un echilibru în timpul pandemiei de COVID?

Multe studii neurologice au demonstrat că meditația ne poate ajuta să ne reglăm propriile emoții, astfel încât să putem acorda mai multă atenție persoanelor din jurul nostru și să acționăm mai altruist. Primul pas pe care trebuie să îl facem atunci când suntem cuprinși de frică este să ne calmăm sistemul nervos simpatic, printr-un exercițiu de respirație, cu inspirații lungi și profunde, de cel puțin 3 ori, numărând până la 5 și apoi expirația. Prin expirare se eliberează tensiunea. Respirația este cea mai utilă modalitate de a evada din gândurile noastre și a reveni la simțuri și astfel focusul nostru se concentrează pe prezent.

 

Nutriția susține meditația

dsorin | Nutritie | , ,

Trăim într-o perioadă în care stresul este prezent constant în viețile noastre, iar meditația este atât o practică transformațională, cât și una revigorantă.

Cu toate acestea, pentru majoritatea, a găsi liniștea poate fi o provocare uriașă. Este deosebit de dificil atunci când corpul nu poate susține o astfel de sarcină. Organismul se dezvoltă atunci când se află într-o stare de echilibru, iar acest lucru este susținut printr-o alimentație sănătoasă. Corpul se bazează pe acest principiu pentru a funcționa la un nivel optim.

Dacă se confruntă cu orice deficiențe ale nutrienților, este mult mai greu să se obțină claritatea mentală și să se ajungă la starea de meditație. Stabilirea unei diete sănătoase necesită timp, dar există trei elemente esențiale pentru a îți asigura starea pentru o meditație mai atentă.

Crește aportul de grăsimi sănătoase

Creierul este format în cea mai mare parte din grăsime și se bazează pe obținerea unor grăsimi adecvate pentru a funcționa eficient. Creșterea aportului de grăsimi sănătoase îi conferă creierului ceea ce are nevoie pentru a putea funcționa la un nivel mai înalt. Grăsimile de care creierul are nevoie sunt cele saturate, mononsaturate, colesterol, omega-3 și omega-6. Unele dintre cele mai sănătoase și mai gustoase alimente sunt pline de grăsimi bune. Poți începe prin a alege doar trei pe care să le adaugi în mesele zilnice. Încearcă să adaugi o varietate de alimente sănătoase în dietă, cum ar fi somonul sălbatic, avocado, tahini, uleiul de cocos, alunele.

 

Mănâncă alimente fermentate

În nutriția holistică, înțelegem că sistemul digestiv și creierul sunt interconectate. Sistemul digestiv începe în sfârșit să primească atenția pe care o merită în ceea ce privește efectele sale asupra creierului și a sănătății mintale. Când bacteriile rele din intestin sunt într-un număr mai mare decât cele bune, digestia poate fi compromisă. Acest lucru poate duce la o digestie slabă. Când nu nu sunt absorbiți nutrienții, creierul nu funcționează la capacitate optimă deoarece nu primește cantitatea de “combustibil” necesară. Vestea bună este că poți suplimenta bacteriile bune, mâncând mai multe alimente fermentate. Acestea sunt alimente care conțin aceste bacterii benefice și care contribuie la reconstrucția unui sistem digestiv sănătos.

 

Reducerea zaharului 

Prea multă zahăr poate fi dăunător — atât fizic, cât și spiritual. Deseori punem semnul egal între dulciuri și dragoste, creând o scuză suplimentară la componenta emoțională a obiceiurilor noastre alimentare. În plus, zahărul poate duce la oboseală, nervozitate, hiperactivitate, anxietate și depresie — cu atât mai mult un motiv pentru a reduce cantitatea de zahăr pe care o consumi.

Zahărul face ravagii în organism și contribuie la o stare de dezechilibru. Este cel mai bine să elimini complet toate zaharurile rafinate, precum zahărul alb, zahărul brun și siropul de porumb. În schimb, se va pune accentul pe utilizarea zahărului natural în cantități mici, cum ar fi mierea brută sau siropul de arțar.

Sfaturi pentru a renunța la zahăr:

 • Bea smoothie-uri și sucuri din legume verzi pentru a menține corpul mineralizat și energizat. 
 • Dacă te trezești cu o poftă de zahăr, încearcă să respiri adânc și să repeți în minte: „îmi hrănesc trupul, mintea și sufletul cu alimente sănătoase.”