dsorin | PositiveMindset | , ,

Meditația este o practică spirituală care ajută persoana să atingă starea de pace. Nu este folosită doar de cei care caută liniște spirituală, ci de toți ceilalți pentru beneficiile sale. Simplul exercițiu al minții cu ajutorul meditației duce la un sentiment îmbunătățit de calm și atenție. La tineri,  empatia și răbdarea devin mai rare, mai ales în perioadele aglomerate, precum sesiuni de examene și evaluări.

Studenții care meditează sunt capabili să facă față stresului mai bine și să experimenteze emoții mai pozitive. Alte studii au descoperit că inteligența și creativitatea elevilor s-au îmbunătățit după ce au meditat timp de 15 minute de două ori pe zi. Află mai jos cele mai importante beneficii pe care meditația le aduce unui student.

meditatie pentru studenti

Scăderea considerabilă a stresului

Un nivel rezonabil de stres este sănătos – ne îndeamnă la acțiune și ne ajută în atingerea obiectivelor propuse. Prea mult stres, pe de altă parte, este extrem de nociv. Majoritatea studenților trebuie să facă față unor diverse situații stresante precum: sarcini, teste, examene de admitere, activități co-curriculare și presiuni sociale. Acestea fac parte din experiența oricărei forma de învățământ, începând cu cel primar și până la cel superior.

Meditația oferă liniște sufletească, îmbunătățește concentrarea și ajută la confruntarea cu stresul în timpul perioadelor solicitante pe care elevii le întâmpină de cele mai multe ori. Cu ajutorul meditației, aceștia au puterea de a aborda orice problemă neașteptată. Sunt capabili să facă față situației stresante având o atitudine calmă și pașnică.

 

Creșterea nivelul IQ

Un experiment aleatoriu a fost efectuat în rândul studenților pentru a-și testa nivelul IQ. S-a constatat că meditația transcendentală are un efect pozitiv în creșterea nivelului IQ al elevilor. O schimbare a fost observată în rândul acelora care practică meditația constant. Împreună cu inteligența și creativitatea, problema anxietății a dispărut. Pe lângă această îmbunătățire a  vigilenței, a fost observată și o mai bună concentrare. Practic, prin meditație regulată, se observă și o gândire mai creativă a elevului, înțelegere mai bună, dar și alte comportamente cognitive dezvoltate.

 

Răbdare și personalitate mai calmă

Cea mai importantă calitate a unui student/elev care este necesară pe termen lung pentru a realiza lucruri și obiective mari este răbdarea. Pe măsură ce creștem, răbdarea este un instrument de multe ori definitoriu și esențial în dezvoltarea personalității. Prin urmare, este recomandat ca meditația să fie practicată încă de la o vârstă fragedă, astfel încât să vă bucurați de beneficiile sale în viitor.

 

Încredere de sine și stare psihică mai bună

Sănătatea fizică și mentală, împreună cu practicile conștiente, precum „meditația”, conduc la o mai mare apreciere de sine dar și la un somn mai bun.

O schimbare pozitivă a fost observată la elevii care meditează. Vor fi mai veseli, mai încrezători și mai plini de viață. Dezvoltă abilitatea de a face față stresului și de a-și menține calmul în situații de presiune.

 

Somn mai bun

Este bine de știut că mai ales în perioadele aglomerate, elevii întâlnesc dificultăți în ceea ce privește somnul, fie nu dorm suficient, fie adorm foarte greu.

O minte relaxată ajută la o învățare adecvată și un somn bun va reîmprospăta mintea, făcându-l gata să primească informații fără oboseală. Cercetările au arătat că meditația regulată poate fi un remediu mai eficient pentru insomnie decât medicația.

Meditând doar câteva minute pe zi poate schimba viața unui student considerabil. Este un mod simplu, dovedit, de a vă relaxa simțurile și de a vă bucura de confort. Practica regulată vă poate ascuți mintea, vă poate clarifica îndoielile și vă poate îmbunătăți starea generală de sănătate.