Obiective 2021
dsorin | PositiveMindset | , , ,

Anul trecut a fost…dificil din punct de vedere mental, fizic, emoțional.

Dar noul an se simte diferit. În luna ianuarie a anului trecut, nu ne-am fi putut imagina ce urma să se întâmple pe parcursul anului 2020. Și, din păcate, o mare parte din el nu a fost bun. Tu, ca aproape fiecare persoană din lume, probabil ai văzut multe visuri și planuri cum s-au năruit sau ai fost nevoit să le modifici.

De-a lungul anului 2020, am văzut tot mai mulți oameni lipsiți de speranță cu privire la prezentul și viitorul lor. În mod inevitabil, acest lucru duce la lipsa dorinței de a stabili obiective.

2021 este încă incert. În unele părți ale lumii, viața pare să se fi reîntors la normal, cu afaceri redeschise și oamenii care trăiesc ca la începutul anului 2020. Dar în alte părți, există restricții severe care fac aproape imposibilă orice reîntoarece la normalitate.

De obicei, începutul unui nou an aduce un entuziasm natural pentru stabilirea obiectivelor.

Probabil, anul acesta ți se pare destul de complicat să îți setezi obiectivele, neștiind ce ne rezervă viitorul.

Cred că va fi un alt an orientat spre interior, spre sine. Și care va fi probabil umplut cu suișuri și coborâșuri și momente stresante.

Stabilirea obiectivelor

Obiectivele ne ajută să ne trasăm viitorul. Când știm ce vrem să realizăm, este mai ușor să facem un plan de acțiune pentru atingerea obiectivelor noastre. Stabilirea obiectivelor este de fapt mai esențială în acest moment, pentru a vă menține productivitatea, dar și sănătatea mintală.

Obiectivele oferă un nivel mai mare de concentrare, astfel încât să nu pierdeți zilele fără scop sau motivație și pentru a fi eficient la locul de muncă și atent la modul în care îți petreci timpul liber. Obiectivele oferă un sentiment de împlinire, care îți poate da un boost de dopamină, o substanță chimică a creierului care te face sa te simți fericit. Și obiectivele pot fi o distragere a atenției de la analizarea lucrurilor care se întâmplă în lume asupra cărora nu avem niciun control.

Iată câteva obiective pe care ni le putem stabili, în timp ce continuăm să ne confruntăm cu incertitudinea.

Învață lucruri noi

Indiferent de vârstă, nu ar trebui să te oprești niciodată din a învăța o nouă abilitate. Nu trebuie să fie ceva complicat; ar putea fi doar ceva ce ți se pare interesant. Există atât de multe resurse online pentru a te ajuta să îți dezvolți o nouă aptitudine și să înveți lucruri noi, care te pot ajuta pe viitor. Poate vrei să încerci să înveți fotografia,  să pictezi sau să cânți la un nou instrument.

 

Transformă-ți casa într-un sanctuar

Așa cum ne-a obișnuit anul ce a trecut, petrecem foarte mult timp acasă, forțați de împrejurări. Și chiar și atunci când vom putea reveni la normal, casele noastre ar trebui să fie în continuare locul nostru de relaxare și siguranță.

Începe prin a te concentra pe o cameră din casă și fă din ea un loc minunat, în care te simți confortabil și relaxat. Decoreaz-o așa cum îți dorești, cu ce culori și elemente îți plac.

 

Gestionarea eficientă a timpului

Managementul timpului este un obiectiv deosebit, mai ales dacă în ultimele luni ai lucrat de acasă. Încearcă să eviți distragerile care pot apărea în timpul activităților. Setează intervale de timp în care să te concentra doar pe activitățile programate, să nu te lași distras de platformele de social media, de televizor sau de copii. Fiind mai atent cu timpul, munca ta va fi mult mai eficientă și calitativă.

 

Stabilește un echilibru între locul de muncă și timpul liber 

Munca nu ar trebui să preia total viața ta. Este important să îți faci timp pentru cei dragi, pentru pasiunile tale și mai ales pentru a te relaxa. Acestea sunt părți importante ale fericirii personale. Încearcă să eviți să lucrezi până târziu, ci încearcă să fii eficient în programul de lucru. Timpul pentru noi este atât de important, iar majoritatea dintre noi nu suntem conștienți de acest aspect. Găsește activități prin care să te relaxezi, te va ajuta să te simți mai bine și mai fericit. Poți face sport, poți merge la plimbări, sau să faci orice fel de activitate fizică care îți place. Cu cât te simți mai bine fizic, cu atât te poți simți mai bine mental și emoțional.

 

Stabilește-ți un program de somn 

Cu siguranță ți s-a întâmplat de multe ori ca din cauza unor anumite activități să nu reușești să adormi la o oră rezonabilă, să nu dormi cel puțin 7 ore pe noapte și implicit să te trezești obosit și lipsit de puteri.

O idee foarte bună pentru a reuși să respecți acest program de somn, este să îți activezi o alarmă la ora la care îți propui să te bagi la somn. Poți eventual să o pui cu o oră mai înainte, pentru a avea timp să mai faci diferite activități, cum ar fi igiena personală, programarea aparatului de cafea pentru dimineață și citirea unei cărți.

 

Meditează în fiecare zi

Sunt mulți oameni care au fost sceptici o mare perioadă de timp, dar care acum recomandă altora meditația, pentru că i-a ajutat în multe aspecte ale vieții. Meditația ajută la detensionare, la eliminarea anxietății, îmbunătățirea nivelului de concentrare și o sănătatementală mai bună. Dacă vrei să afli mai multe detalii legate de cum poate ajuta meditația pe cei care suferă de anxietate, descoperă aici

Stabilire obiective 2021

Stabilirea obiectivelor corecte reprezintă jumătate din luptă câștigată! Mai ai timp să îți stabilești obiectivele și să faci din 2021 un an uimitor.

Odată ce ai stabilit ceea ce îți dorești, stabilește un plan fii consecvent în executarea lui. Asta te va ajuta să obții ceea ce vrei în viață.