dsorin | PositiveMindset | , ,

Focusul poate fi o provocare pentru oamenii de afaceri. Dacă sunteți antreprenor, aveți fără îndoială mai multe proiecte în desfășurare în același timp și trebuie să vă conduceți și ghidați angajații, toate în timp ce lucrați pentru a vă consolida și avansa afacerea. Cu priorități în permanentă competiție, poate fi ușor să uitați că atenția și concentrarea sunt parte din ceea ce formează cheia succesului în afaceri și în viață.

Sunt medic și îmi petrec foarte mult timp alături de pacienți, plecat de acasă. Sunt, de asemenea, soț, tată, prieten și membru al familiei. Sunt bombardat cu un milion de lucruri odată. Căutând să-mi îmbunătățesc fiecare zonă din viața mea, am început să practic meditația de tip mindfulness. Și am descoperit că această practică mă ajută să rămân concentrat asupra a ceea ce este important, să-mi trăiesc viața cu recunoștință și să-mi concentrez mintea astfel încât să pot fi cea mai bună versiune a mea în fiecare moment, al fiecărei zile.

Meditația este o experiență foarte personală și este diferită pentru fiecare dintre cei care o practică.

Meditația este folosită de foarte mulți ani de către oamenii de afaceri de top pentru a îi ajuta să se concentreze și pentru a permite inspirației creative să se manifeste. Trebuie să găsiți timpul potrivit și un mediu care să funcționeze pentru voi, unul în care vă puteți relaxa, să puteți respira și să vă puteți relaxa mintea.

Iată patru moduri în care meditația vă va ajuta să vă conduceți afacerea cu succes și să deveniți o persoană mai bună:

 

1. Reduce stresul

Meditația vă dă posibilitatea de a vă detașa de zilele agitate și de a vă relaxa. Măsurandu-vă respirația și stând liniștit vă veți reduce ritmul cardiac, oferindu-vă un moment în care să uitați de griji și să vă concentrați pe felul în care vă simțiți în prezent. Uitând de toate grijile pentru câteva minute zilnic veți ajunge să aveți o concentrare și o stare de sănătate mai bună. Amintiți-vă, stresul nu doar distrage atenția – poate fi chiar mortal.

 

2. Vă ajută să priviți problemele în perspectivă

Odată ce vă aflați într-o stare de calm, meditația vă va ajuta să vă sortați problemele pentru a vă da seama de ce vă confrunți cu ele și cum le puteți rezolva. De exemplu, vă puteți face griji pentru compania voastră, atunci când numărul vânzărilor este scăzut. Dar trebuie să vă întrebați dacă vânzările sunt mici pentru că produsele nu sunt adecvate sau pentru că sezonul în care aveți cel mai mare număr de vânzări s-a încheiat. Atunci când nivelul stresului este ridicat, ne este imposibil să vedem lucrurile în mod clar. Dintr-o perspectivă mai calmă, puteți să vă gândiți la ce este cu adevărat important și să vă concentrați asupra soluțiilor.

 

3. Veți vedea problemele prin intermediul soluțiilor

Meditația vă va ajuta nu doar la identificarea problemelor reale, ci, de cele mai multe ori, vă va ajuta să găsiți soluții. La urma urmei, nu este suficient să identificăm problemele. Trebuie să luăm și măsuri pentru a rezolva aceste probleme. Cele mai bune decizii sunt luate cu o minte limpede, iar o decizie irațională poate reprezenta diferența dintre succes și eșec. Timpul în care veți medita va oferi minții spațiul de care are nevoie pentru a rezolva conștient și subconștient problemele și pentru a găsi soluțiile potrivite.

 

4. Descoperiți motivațiile și aspirațiile

Atunci când sunteți relaxați și aveți timp să reflectați, veți începe să vedeți lucrurile pozitive, vă veți putea concentra pe succesele recente și veți începe să visați la ceea ce urmează.

Este foarte important să vă concentrați pe stabilirea obiectivelor pentru viitor – acest lucru vă va face un lider bun și un antreprenor de succes. Odată obiectivele setate va fi mai puțin probabil să rămâneți blocați și vă va fi mai ușor să creați un plan pentru atingerea acestor obiective. Cu o minte calmă veți putea vedea mai clar drumul. Meditația acționează ca un buton de resetare pentru a vă aduce înapoi pe drumul propus.

Trebuie să vă propuneți să alocați timp necesar pentru a medita și, în consecință, pentru a deveni mai concentrați și mai siguri în legătură cu planurile de viitor ale companiei de care vă ocupați.

Începeți cu cinci minute de trei ori pe săptămână. Dacă observați că meditația funcționează, încorporați-o în fiecare zi a vieții voastre. Veți realiza că în zilele în care meditați, sunteți mai productivi, mai creativi și mai recunoscători decât în ​​zilele când nu practicați meditația. Începeți de astăzi. Familia, echipa și afacerea voastră vă vor mulțumi.