dsorin | PositiveMindset | , ,

Începutul unui nou an este momentul când mulți oameni își fac abonament la sală, se înscriu în programe de pierdere în greutate și își setează obiectivele anuale.

Cu ocazia aestui Nou An încearcă să înveți să meditezi – vei beneficia de ea nu numai anul acesta, ci pentru mulți ani de acum înainte.

 

Iată cinci din multele motive pentru care să începi să practici meditația în Noul An.

 

1. Manifestarea dorințelor

Mulți dintre noi au tradiția de a face rezoluții de Anul Nou. Te gândești la ceea ce dorești să obții, îți scrii dorințele pe o listă, încerci câteva lucruri și, până pe 31 ianuarie, renunți la majoritatea obiectivelor propuse. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este acela că te bazezi exclusiv pe voință și puterea de a rezolva probleme. Dar dacă ai avea încă un instrument care te-ar putea ajuta?

Îmi place să mă refer la meditație ca la o „conectare” la univers. Cei mai mulți non-meditatori cred că meditația este o modalitate de a te deconecta de la lume. În realitate, este exact opusul.

Când meditezi, te reconectezi la infinit. Accesezi autostrada de mare viteză pentru a îți manifesta dorințele. Prin urmare, în loc să încerci să îți îndeplinești rezoluțiile de Anul Nou dintr-o dată, fă pași mici și începe prin a le citiți înainte de a începe să meditezi în fiecare zi și vei vedea că funcționează.

 

2. Depășește tristețea zilelor de după vacanță

Mulți oameni sunt loviți de tristețe după agitația de sărbători. De la Ziua României și până la Anul Nou, suntem atât de ocupați și zăpăciți, încât liniștea din ianuarie ni se poate părea alarmantă. Uneori suntem pur și simplu suprasolicitați de la vizitele familiei și de la ieșirea din rutina zilnică. În plus, mâncăm și bem mai mult în mod normal, și corpul nostru se resimte. Practicarea meditației zilnice te va ajuta să re-intri în rutină și îți va da un sentiment de siguranță.

 

3. O „vacanță” fără costuri

Nu este o vacanță în Caraibe, dar la final vei obține mai mult. Gândește-te la motivele pentru care pleci în vacanță. Vrei o schimbare de peisaj, de ritm, mai multă seninătate și mai puțin stres.

În timpul meditației, creierul tău pleacă literalmente în vacanță, în timp ce descarcă impresii, experiențe și emoții. Apoi le organizează pe toate și le îndosariază în mod corespunzător. Pe măsură ce intri mai adânc în starea meditativă, experimentezi bucurie, fericire, liniște, dragoste și compasiune – toate lucrurile de care ai parte în momentul în care iei o pauză de la activitățile zilnice normale. De ce să te limitezi la a trăi aceste lucruri doar în timpul vacanțelor, dacă le poți avea în mijlocul vieții tale de zi cu zi?

 

4. Crește-ți intuiția

Pentru majoritatea dintre noi, viața nu devine mai ușoară; devine tot mai complexă cu limite neclare și cu mult mai multe alegeri de făcut decât oricând altcândva. Cu atât de multe informații pe care le poți accesa la o atingere de buton, poate fi dificil să rămâi motivat și să iei decizii corecte. Propune-ți ca în acest an să faci alegeri mai intuitive, bazate pe cunoașterea interioară pe măsură ce intri în armonie cu corpul și sufletul tău.

Meditația te va ajuta să intri în contact cu talentul tău natural, dar uitat, acela de a gândi intuitiv. Cu cât meditezi mai mult, cu atât vei ajunge să vezi lucrurile dintr-o perspectivă mai largă. Vei începe să îți lărgești cercul și să vezi lucrurile în mod diferit. Pe măsură ce acționezi dintr-un loc mai intuitiv, nu te vei mai îndoi de deciziile luate, deoarece vei știi că sunt cele corecte.

 

5. Deschide-ți mintea către pacea mondială

Vei merge de la microcosmos la macrocosmos. O mare parte din planurile pe care le facem de obicei cu ocazia de Anului Nou se referă la „eu și a mea”. Nu este absolut nimic în neregulă cu obiectivele personale și ar trebui să le ai.

Meditația este specială tocmai prin faptul că te duce din locul strâmt al ego-ului, la o conștiință universală extinsă. În ziua de astazi avem putem alege ceea ce credem, ce informații lăsăm să ajungă la noi, unde și cum vrem să trăim, dar există și o mare nesiguranță.

Cu atât de multă incertitudine în jurul nostru, este ușor să trăim în frică. Pacea lumii, liniștea și justiția vin de la fiecare individ în parte. Dacă îți dorești ca în 2019 să nu te schimbi doar pe tine, ci să schimbi lumea, meditează pentru pacea lumii – acesta va fi cel mai mare dar al Anului Nou pentru noi toți.