dsorin | PositiveMindset | , ,

A fi optimist poate fi greu pentru unii oameni și, pur și simplu, uneori nu știți de unde să începeți să gândiți pozitiv. De aceea am făcut acest ghid pentru a vă ajuta să vă construiți o mentalitate pozitivă. Vă va oferi toate sfaturile de care aveți nevoie pentru a începe să vă schimbați viața într-o direcție mai bună.

 

1. Identificați-vă convingerile, gândurile și acțiunile negative

În primul rând, trebuie să identificați motivul pentru care aveți o mentalitate negativă. Ce gânduri aveți atunci când identificați ceva ca fiind rău în loc de neutru sau bun? Aveți anumite convingeri lăuntrice? Există lucruri pe care le faceți în viața de zi cu zi care vă fac să vă gândiți negativ la viață?

Vă va lua ceva timp pentru a afla aceste lucruri, dar de îndată ce realizați care sunt probleme de bază, puteți începe să le schimbați în gânduri, acțiuni și convingeri pozitive. Schimbați lucrurile rele cu unele bune. Aceasta va fi un exercițiu constant pentru a deveni pozitivi, dar devine mai ușor în timp.

 

2. Țineți un jurnal de mulțumire

Adesea uităm să fim recunoscători pentru micile lucruri din viață și, în opinia mea, ar trebui să scrieți cel puțin 5 lucruri pe care sunteți recunoscători pentru fiecare zi. S-ar putea să uitați acest lucru uneori, dar eu personal scriu liste întregi de lucruri pentru care sunt recunoscătoare atunci când simt că am o dispoziție gresită. Faceți aceste liste de recunoștință un obicei zilnic și le puneți în rutina dimineții și a seara. Citiți-le întotdeauna când ați terminat și spuneți „Mulțumesc” pentru aceste lucruri. Ajută cu adevărat! Dacă doriți să citiți mai multe despre recunoștință, puteți citi postarea de blog pe care am publicat-o despre asta.

 

3. Debarasați-vă de oamenii și situațiile toxice

Există întotdeauna lucruri la care ne gândim prea mult. De cele mai multe ori este vorba despre evenimente care s-au întâmplat în trecut și în legătură cu care care nu mai putem schimba nimic. Lăsați-le în urmă și priviți înainte, puteți încerca să vorbiți despre ele cu cineva sau chiar cu o persoană implicată în problema dacă acest lucru vă va ajuta să le lăsați în urmă. De asemenea, eliminați oamenii negativi și toxici din viața voastră. Nu aveți nevoie de ei. Cei care vă fac să vă simți rău nu vă sunt prieteni, nu mai fugiți după oameni care vă fură energia sau vă manipulează. Aceste lucruri simple vor face o mai mare diferență în viața voastră.

 

4. Meditați zilnic

Acest lucru vă va ajuta să vă atenuați gândurile și să vă liniștiți mintea. Meditatia scade nivelul stresului și vă ajută să fiți mai pozitivi. Eu personal iubesc meditația ghidată adaptată pe activarea pozitivității. Meditând  20 de minute pe zi veți vedea efecte pozitive atât asupra  stării psihice, cât și asupra celei fizice. Există foarte multe studii care arată cât de mult se schimbă corpul atunci când îi oferiți liniște. Oamenii nu au fost făcuți pentru a fi stresați și negativi tot timpul.

 

5. Înconjurați-vă de lucruri pozitive

După ce ați eliminat oamenii toxici și trecutul negativ, ar trebui să găsiți mai multe lucruri pozitive cu care să vă înconjurați. De obicei, mă separ de oamenii care nu mă inspiră și găsesc mai multe persoane pozitive alături de care să îmi petrec timpul. Ați putea începe să vă căutați noi hobby-uri pentru a găsi oameni cu care rezonați mai bine și cu care puteți vorbi despre orice.

 

6. Faceți afirmații pozitive

Pentru a vă menține nivelul de pozitivitate ridicat, ar trebui să continuați să vă formați o mentalitate pozitivă cu ajutorul auto-motivării și discursului interior pozitiv. Eu personal iubesc afirmațiile și le folosesc foarte mult în timp ce meditez. Afirmațiile sunt fraze pozitive pe care vi le spuneți pentru a vă forma subconștientul în așa fel încât să gândească automat mai pozitiv. Eu folosesc afirmații precum „Pot să fac asta”, „Merit” și „Sunt iubit”. Spuneți-vă lucruri pozitive zilnic. Faceți din asta un obicei!

Desigur, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă forma un mod de gândire pozitiv, dar, din experiența mea, metodele de mai sus sunt cele mai eficiente și vă vor oferi cel mai bun start în crearea unei mentalități pozitive.