dsorin | PositiveMindset | , , , , ,

Cum rămâne motivat un antreprenor în dezvoltarea afacerii sale, în ciuda unei liste interminabile de sarcini, răspunsul lui este de obicei: “Împart lucrurile în obiective plasate în viitorul apropiat, deoarece se simte ca și cum ar fi la îndemâna mea. Dacă m-aș concentra doar asupra obiectivelor pe termen lung, aș simți că nu ar fi realizabil.”

Cunoscută în Japonia sub denumirea de „kaizen”, această idee recunoaște că îmbunătățirile mici, progresive, sunt de fapt cheia pentru susținerea întreprinderilor puternice și de succes, în domeniul profesional și personal.

“Evenimentele negative pot avea un impact mai puternic decât cele pozitive.”

Trebuie doar să privim echipa britanică de ciclism olimpic pentru a găsi un exemplu incredibil al puterii victoriilor mici. Între 1926 și 2002, echipa britanică a câștigat doar o medalie de aur pentru ciclism în timpul Jocurilor Olimpice. Cu toate acestea, la numai șase ani după ce fostul antrenor principal, Dave Brailsford, a venit la bord, echipa a câștigat șapte din 10 medalii de aur la Olimpiada de la Beijing și a repetat performanța patru ani mai târziu la Jocurile de la Londra.

După ce au citit 12000 de înscrieri în jurnal de la 26 echipe din 7 de companii, cercetătorii din Școala de Afaceri Harvard au descoperit ceea ce ei au numit principiul progresului: „dintre toate lucrurile care pot stimula emoțiile, motivația și percepțiile în timpul unei zile de lucru, cel mai important este să facă progrese în ceea ce privește proiectele semnificative.”

„Cel mai frecvent eveniment declanșator pentru „cea mai bună zi”, au constatat cercetătorii, „a fost orice progres în activitatea persoanei sau a echipei. Cel mai frecvent eveniment care a declanșat „cea mai proastă zi” a fost un eșec.”

Cercetătorii au descoperit că nu doar progresul major ne motivează să continuăm către un obiectiv mai amplu.

 

Micile victorii și pașii mici evocă o reacție pozitivă de dimensiuni mari.

În timp ce sărbătorirea micilor victorii poate fi semnificativă pentru a alimenta motivația, cercetătorii au subliniat, de asemenea, inversul, „pierderile mici sau regresele pot avea un efect extrem de negativ asupra vieții profesionale. Evenimentele negative pot avea un impact mai puternic decât cele pozitive.”

Păstrarea echilibrului poate fi esențială pentru a vedea o rezoluție, un obiectiv sau un proiect dus la finalizare. Așa cum sugera fostul antrenor pentru ciclism, „uitați de perfecțiune. Concetrați-vă asupra progresului și combinați cu îmbunătățirile.”. Cu alte cuvinte, progresul este perfect. Sărbătoriți victorii mici și progresul treptat către un obiectiv mai amplu și evitați să vă mai loviți de pierderile mai mici.

De asemenea, putem căuta (și cuceri!) multe victorii mici în propriul nostru timp. În loc să practici exact o oră de meditație, luați în considerare crearea unei practici de 10 minute în mod regulat și apoi creșterea treptată a acestei frecvențe în timp.

Fie că se începe o nouă practică de meditație, se lansează un nou proiect sau se stabilește o nouă rezoluție de anul nou, astfel se creează obiective mai mici și se sărbătorește atunci când se realizează, această tehnică putând oferi impulsul motivațional regulat și necesar pentru a atinge în mod continuu succesul.